Kako zaštiti glavu od sunca i srce od stranca

Kako zaštiti glavu od sunca i srce od stranca

Image

Visoke temperature su stigle, a one dovode i do opasnosti za naše zdravlje. Kako se zaštiti od štetnih utjecaja sunca, ali i od odluka koje nastaju pod nesnosnim vrućinama?

Već i vrapci na grani znaju da se ne preporučuje izlaganje suncu u razdoblju od 12 do 16 sati kada je najveće UV zračenje, no ukoliko vas obaveze sustignu i tada ipak morate boraviti na suncu pobrinite se da glavu prekrijete kapom, šeširom ili drugim pokrivalom, a kožu namažite zaštitnim faktorom i to barem 20 minuta prije izlaska iz kuće.

Ukoliko vam se čini da se sunce krije iza oblaka, nemojte se dati zavarati. I tada možete zadobiti opekline i crvenilo s obzirom da štetne sunčeve zrake prolaze kroz oblake. Pobrinite se da i tada nanesete zaštitni faktor. Također, brinite o svojim usnama jer se po ljetnim i vrućim mjesecima povećava njihova osjetljivost, te kako bi izbjegli popucale bolne usne, mažite ih balzamom za usne sa zaštitnim faktorom koji će osigurati da budu meke i hidratizirane.

Image

Tijekom vrućih dana savjetuje se da pijete puno vode. Preporučuje se minimalno 2 litre vode dnevno, s obzirom da se ljeti pojačano znojimo. Osvježite se i hladnim voćem koje će vam pomoći u hidrataciji organizma.

Image

Nakon što ste se zaštitili od sunca, pobrinite se da vam vrućine na ljetnom odmoru ne pomute razum. Stranci mogu biti slatko zabranjeno voće, ali pobrinite se da u traženju zajedničkog jezika jedan drugoga na kraju razumijete. Opustite se, zabavite u ljetnim mjesecima, ali pazite na svoje zdravlje i srce i čuvajte se sunca!

Image

© 2022 znaor.com