Prirodni sok od jabuke bez dodanog šećera za pravo ljetno osvježenje

Image

Prirodni sok od jabuke ne samo da je idealno ljetno osvježenje u ove vruće dane, već je jednostavan i ukusan način kako ujedno povećati unos tekućine i unos voća. Sokovi sa 100% udjelom voća idealan su izbor za sve one koji žele najzdraviju opciju i najsvježiji okus.

Sok od jabuke jedan je od najukusnijih i najomiljenijih pića među djecom. Istraživači su otkrili da konzumacija voćnog soka poboljšava kvalitetu prehrane tijekom djetinjstva i adolescencije. Pijenje 100% voćnog soka u ranim godinama može dovesti do zdravijih prehrambenih navika kasnije u djetinjstvu, bez utjecaja na debljanje.

Kažu: “Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van”. Konzumiranje jabuka i ispijanje soka od jabuke ne samo da poboljšava zdravlje tijela i duha, već pridonosi i jačanju mišića. Svojim sastavom koji sadrži 88% vode, idealno je piće za sve koji su u opasnosti od dehidracije.

Image
Image

Prepun pektina i uz veliku količinu dijetalnih vlakana, jabuka sadrži i druge esencijalne hranjive tvari koje pridonose snazi i vitalnosti tijela te povećanju energije. Prirodni sok od jabuke, prepun je vitamina poput A, B-12, C i D. Izvrstan je izvor kalija, koji regulira krvni tlak, sprječava gubitak koštane mase i štiti od srčanih bolesti te moždanog udara. Sok od jabuke može povećati pH, smanjujući rizik od bubrežnih kamenaca.

Pijenje soka od jabuke može smanjiti nekoliko čimbenika direktno povezanih s različitim srčanim bolestima, poput visokog krvnog tlaka i visokog kolesterola. Budući da je najbogatiji izvor fenolnih spojeva, sok od jabuka kada se redovito konzumira ima protuupalna svojstva koja mogu smanjiti razine specifičnih upalnih markera povezanih s kroničnim bolestima.

Ne samo da osvježava i hidratizira tijelo, sok od jabuke, pomaže u snižavanju kolesterola u krvi, održava jetru zdravom, potiče zdravu probavu, pomaže u gubitku težine, jača imunološki sustav, djeluje protuupalno, sprječava anemiju, poboljšava kognitivne funkcije i još mnogo toga…

Uživajte u osvježavajućem okusu jabuke tijekom vrućih ljetnih dana i istovremeno si priuštite pravi zdravi booster!

Image

© 2022 znaor.com